7 maart 2018

Sanoma versterkt haar positie in de festival- en evenementenmarkt in Finland

Sanoma acquireert festival- en evenementbureau N.C.D. Productions Ltd. en de daaraan verbonden organisaties. N.C.D. Productions is een van de grootste festival en evenementorganisaties in Finland met een netto-omzet van ongeveer EUR 20 miljoen in 2017 en organiseert festivals, concerten en cruises. De acquisitie versterkt Sanoma’s cross-media entertainmentpropositie in Finland.

Susan Duinhoven, President en CEO Sanoma: “N.C.D. Productions opereert in een groeiende markt van evenementen en sluit daarmee perfect aan bij de reeds bestaande entertainment aanbod van Sanoma in Finland. Deze acquisitie is een goed voorbeeld van onze groeistrategie voor heel Sanoma: kleinere acquisities aanvullend op de bestaande business die kunnen profiteren van de infrastructuur en het netwerk van Sanoma, én tegelijkertijd voordelen creëren voor zowel consumenten, adverteerders als het creatieve talent in onze organisatie”.

De verkoop is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van toezichthouders. Naar verwachting wordt de aankoop in Q2 afgerond.

Aanvullende informatie

Investor Relations Sanoma Group, Kaisa Uurasmaa, tel. +358 40 560 5601

Sanoma

Sanoma is een vooroplopend media- en educatiebedrijf dat dagelijks het leven van miljoenen mensen weet te raken. Wij creëren boeiende content voor consumenten, bieden onze zakelijke partners unieke marketingoplossingen en ondersteunen leerkrachten om de talenten van ieder kind maximaal te laten ontwikkelen.

Met bedrijven in Finland, Nederland, België, Polen en Zweden, bedroeg de omzet in 2017 €1,3 miljard en werken er ruim 4.400 mensen. Sanoma is beursgenoteerd aan de Nasdaq in Helsinki.