• Online campaignmanager

Ben jij iemand die enthousiast wordt van merken, online marketing en media? En lijkt het je leuk om samen met andere specialisten groei te realiseren in een dalende markt? Dan ben jij de persoon die we zoeken!
Voor de afdeling Consumer & Trade Marketing bij Sanoma in Hoofddorp zijn we namelijk op zoek naar een

Vacature

Online campaignmanager

Online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & trading
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

De afdeling 
De afdeling Consumer & Trade Marketing (CTM) bestaat uit acht onderdelen: Retail Sales, E-Commerce, Customer Services, CRM, Gifting, Consumer & Marketing Intelligence, Tijdschrift.nl en Team Acquisitie. Binnen het  E-Commerce team zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste, gedreven en zelfstandige Online Campaign Manager.

De functie
Als Online Campaign Manager lever je een belangrijke bijdrage aan de abonnementenomzet die voor de tijdschriften van Sanoma wordt gerealiseerd. Concreet ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren, beheren en optimaliseren van de Social Media en Displaycampagnes gericht op het werven van abonnementen voor de tijdschriften van Sanoma waaronder Libelle, vtwonen, Flow en Veronica Magazine.

Met jouw kennis en ervaring bepaal je per campagne de aanpak en ga je aan de slag: welke doelgroepen sluiten aan bij de doelstellingen, welke netwerken ga je inzetten en welke uitingen zet je in om een optimaal verkoopresultaat te realiseren. Je weet en test bijvoorbeeld welke teksten en beelden leiden tot de beste CTR, zorgt voor optimale Google Analytics tagging zodat je de resultaten in iedere stap van de sales funnel kunt volgen en uitingen die matchen met de merkwaarden en de doelgroep waar je campagnes voor voert. De verschillende advertentietypes op m.n. Facebook en Instagram kennen voor jou weinig geheimen en je krijgt energie van het hands-on uitproberen van nieuwe elementen, naast je vaste succesvolle advertentiemethoden. Op Display gebied weet je welke IAB formaten high impact en conversie kunnen realiseren en op welke netwerken je succesvol doelgroepen bereikt.

Samen met onze online specialisten werk je aan innovatieve en effectieve campagnes. Dit zijn zowel online-only als cross-mediale campagnes, waarbij jij verantwoordelijk bent om o.b.v. de doelstellingen van de campagne te bepalen hoe je effectief voor het realiseren van direct en indirect resultaat uit social media en display. Je werkt aan afwisselende campagnes: niet alleen de merken zijn divers, maar ook het type campagne verschilt. Zo werk je zowel aan kortlopende campagnes voor een specifiek tijdschrift, always-on campagnes die het hele jaar doorlopen en campagnes waarin ons hele assortiment onder de aandacht wordt gebracht.

Wie ben jij?
– Je hebt ervaring met het bedenken, opzetten en uitvoeren van conversiecampagnes op Facebook, Instagram en YouTube (en evtl. andere Social kanalen).
– Je hebt ervaring met het bedenken, opzetten en uitvoeren van Displaycampagnes gericht op conversie binnen het Google Display Network en andere commerciële netwerken.
– Ervaring met de uitvoering van programmatic advertising en retargetingcampagnes is een pré. Ervaring in het gebruik van Facebook Business Manager is een sterke pré.
– Je bent zelfstandig en enthousiast om verantwoordelijkheid te dragen over campagnes voor grote merken, samen te werken met andere marketeers en bureaus en daarbij te leren welke zaken goed werken en welke minder effectief zijn.

Sanoma biedt
Sanoma biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je werkt volgens het Sanoma Connected principe: plaats en tijd onafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Het profiel
• Je hebt een HBO/WO opleiding afgerond in Marketing, Communicatie of vergelijkbaar
• Je hebt +/- 3-5 jaar ervaring als social media en/of display marketeer waarbij je verantwoordelijk was voor de uitvoering van campagnes
• Je bent analytisch, creatief en inventief, communicatief sterk en hebt gevoel voor beeld en tekst
• Je bent een kei in het doorvertalen van ideëen en concepten naar concrete campagnes
• Je bent resultaat- en outputgericht, signaleert pro-actief kansen en bent goed op de hoogte van de laatste online trends binnen Social en Display. Je vindt het leuk om te experimenten met nieuwe kanalen en bent in staat om dit op goede wijze door te testen.
• Affiniteit met onze merken, tijdschriften en doelgroepen is een must

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je motivatie en CV naar jeroen.brink@sanoma.com. Voor vragen of meer informatie kun je ook terecht bij Jeroen Brink (Manager Online Sales) via telefoonnummer 088-5565568. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & trading
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp