• Redactiemanager Libelle.nl en Libelle TV

Vacature

Redactiemanager Libelle.nl en Libelle TV

Redactie print & online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Libelle
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

Libelle.nl is met 2,2 miljoen unieke bezoekers per maand het grootste online vrouwenplatform van Nederland. Onderdeel van de site is Libelle TV, hét online videoplatform voor de vrouw van 35+. Via ons digitale platform leest en kijkt de Libellevrouw dagelijks de laatste nieuwtjes en trends, de leukste vlogs en series, de handigste lifehacks, de lekkerste recepten en de mooiste interviews. De redactiemanager Libelle.nl en Libelle TV is verantwoordelijk voor de content en resultaten van de site en app.

Wie ben je?
Je bent een ervaren online chef of coördinator met een journalistieke achtergrond. Je weet wat er speelt op het gebied van contentstrategie en nieuwe technologie.  Je hebt ruime ervaring met het maken van content kalenders en bedenkt steeds nieuwe rubrieken en video-formats. Je bent verslaafd aan je mobiele telefoon, weet precies wat werkt op Facebook, Instagram, Pinterest en YouTube en kunt die kennis inzetten om een optimaal bereik te genereren. Ook breng je jouw kennis en expertise graag over aan anderen en heb je geen 9-tot-5-mentaliteit. Uiteraard heb je feeling met de doelgroep van Libelle, ken je de tone-of-voice en kun je de online content in tekst, beeld en video voorzien van het succesvolle Libelle-DNA.

Waar houd je je mee bezig?
• Je bent verantwoordelijk voor de online contentcreatie en beheert daarbij de bijbehorende processen van planning tot plaatsing.
• Je formeert en geeft leiding aan het redactieteam, bestaande uit twee producers en een groot aantal freelancers.
• Je stelt, samen met de hoofdredacteur en marketing manager, de digitale strategie op, met een (video)content- en social media-plan.
• Je bewaakt de redactiebudgetten.
• Je zoekt voortdurend naar nieuwe manieren van storytelling, in tekst, beeld én video.
• Je houdt voortdurend de bezoekersaantallen op de site in de gaten en anticipeert daarop.
• Je houdt je bezig met optimalisatie van de website en app (usability, SEO, performance) door het analyseren van de resultaten.
• Je bent zeer goed georganiseerd. Je kunt moeiteloos schakelen tussen verschillende online platforms, kanalen en systemen.
• Je hebt ruime kennis van WordPress, Google Analytics, Jira en Adobe Première Pro. Kennis van Coosto, JW Player, AppAnnie, NOBO of SIM is een pré.
• Je denkt mee over de online doorvertaling van alles wat er gebeurt onder het merk Libelle.
• Je zoekt commerciële aanknopingspunten in de content en werkt mee aan het invullen van proposities voor adverteerders (branded content).

Sanoma biedt:
Sanoma biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je werkt volgens het Sanoma Connected principe: plaats- en tijdonafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? We zien jouw CV en motivatie graag uiterlijk 30 mei 2019 tegemoet. Mail naar Hilmar Mulder, hoofdredacteur Libelle: hilmar.mulder@sanoma.com.

Over Sanoma:
Sanoma Media Netherlands heeft het breedste, meest gevarieerde en toonaangevende portfolio van Nederland. Met sterke merken binnen tijdschriften, websites, video apps, evenementen, content marketing en e-commerce is Sanoma een toonaangevend mediabedrijf. Het portfolio bestaat uit meer dan 30 uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, Scoupy, Libelle Zomerweek, VIVA400, vtwonen en Veronica Magazine.
Sanoma Media Netherlands is onderdeel van het Finse beursgenoteerde bedrijf Sanoma, een vooroplopend media- en educatiebedrijf dat dagelijks het leven van miljoenen mensen weet te raken.

Libelle.nl
Libelletv.nl

Redactie print & online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Libelle
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp
Debby - Redactie

Debby - Redactie

Waar houdt de hoofdredacteur van VIVA zich mee bezig? In...

Read the interview here
Waarom Sanoma?

Waarom Sanoma?

Lees verder