• Marketing en communicatie professional Donald Duck

Vacature

Marketing en communicatie professional Donald Duck

Marketing & Communicatie | 36 uur | Vacature

Afdeling
Donald Duck
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

Donald Duck is één van de grootste familiemerken van Nederland en één van de meest vrolijke en impactvolle merken van Sanoma. Onder het merk Donald Duck wordt een groot aantal printproducten uitgegeven, waaronder het vrolijke weekblad Donald Duck, Donald Duck Junior, Donald Duck Extra en Katrien. Maar ook de Pockets, albums en vakantieboeken. Het digitale productportfolio bestaat naast de succesvolle social media kanalen uit DonaldDuck.nl, het eigen e-commerce platform de Duckstadshop, de educatieve game DuckWorld en de online typecursus DuckTypen.

Gaat jouw hart sneller kloppen van ijzersterke marketing, pr en social media en word je blij van het merk Donald Duck? Ben je commercieel, ondernemend, creatief en een aanpakker? En vind je het belangrijk op maatschappelijk vlak relevant te zijn als merk? Dan is deze baan misschien geknipt voor jou.

We zijn per direct (in ieder geval tot en met november) op zoek naar een marketeer voor de  marketing- en communicatieafdeling binnen het Brand Marketing-team van Donald Duck, waar elke dag met veel passie en plezier wordt gewerkt. In deze uitdagende functie werk je in een zeer gemotiveerd team, binnen een dynamische organisatie en informele werksfeer.
Na november wordt de invulling van deze functie nader bekeken.

In deze rol ligt de focus op merk en communicatie,  oa: pr (strategie, persberichten, perscontacten), partnerships en het verder uitdragen van het merk middels de social media-kanalen en social-strategie (ism redactie). Daarnaast ben je bezig met mvo onderwerpen, doe je onderzoek (doelgroep en markt) bijvoorbeeld naar nieuwe boeklanceringen van Donald Duck in 2020 en het verder brengen van de Dyslexie productlijn. Enkele van de andere belangrijkste vereisten zijn: ervaring in marketing en communicatie, proactief en onafhankelijk kunnen werken, vaardigheden voor stakeholdermanagement en gewend aan een snel bewegende, steeds veranderende, dynamische organisatie en uitstekende projectmanagementervaring.
Je rapporteert aan de marketingmanager van Donald Duck.

Wat heb jij in huis?

  •  HBO werk- en denkniveau
  •  Je bent proactief, creatief, flexibel en ondernemend
  • Je hebt sterke, relatie-opbouwende en communicatieve vaardigheden
  • Communicatief sterk in woord en geschrift; jij weet hoe een boodschap het meest effectief overkomt
  • Je bent een enthousiaste teamplayer en non nonsens type met ambitie en overtuigingskracht; je weet binnen een matrix-organisatie de verschillende belangen af te wegen en voor elkaar te krijgen
  • Je hebt een hands-on mentaliteit en doet wat er nodig is om doelstellingen te realiseren, geen negen tot vijf mentaliteit
  • Je hebt een aantal jaren werkervaring op het gebied van communicatie/pr/media
  • Bovenal: je bent down to earth en hebt gevoel voor humor!

Interesse?
Reageer snel en stuur je CV en motivatie uiterlijk 11 augustus naar Marjolijn.hoffmans@sanoma.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolijn Hoffmans, telefoonnummer 06 42 10 66 52.

Over Sanoma
Sanoma Media Netherlands heeft het breedste, meest gevarieerde en toonaangevende portfolio van Nederland. Met sterke merken binnen tijdschriften, websites, video apps, evenementen, content marketing en e-commerce is Sanoma een toonaangevend mediabedrijf. Het portfolio bestaat uit meer dan 30 uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, Scoupy, Libelle Zomerweek, VIVA400, vtwonen en Veronica Magazine.
Sanoma Media Netherlands is onderdeel van het Finse beursgenoteerde bedrijf Sanoma, een vooroplopend media- en educatiebedrijf dat dagelijks het leven van miljoenen mensen weet te raken.

Marketing & Communicatie | 36 uur | Vacature

Afdeling
Donald Duck
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp
Waarom Sanoma?

Waarom Sanoma?

Lees verder