• Junior Online Marketeer

Ben jij iemand die enthousiast wordt van merken, online marketing en media? Kun jij je goed vastbijten in projecten en sta je open om veel te leren? Én lijkt het je leuk om samen met andere specialisten te werken aan grote marketingcampagnes? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Vacature

Junior Online Marketeer

Customer Sales & Service-Online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & trading
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

De afdeling 
De afdeling Consumer & Trade Marketing (CTM) bestaat uit acht onderdelen: Retail Sales, E-Commerce, Customer Services, CRM, Gifting, Consumer & Marketing Intelligence, Tijdschrift.nl en Team Acquisitie. Binnen het  E-Commerce team zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste, gedreven en zelfstandige Junior Online Marketeer.

De functie
Als Junior Online Marketeer ben je onderdeel van het team waarin we grote marketingcampagnes ontwikkelen gericht op het werven van abonnementen voor de tijdschriften van Sanoma, waaronder Donald Duck, Libelle, vtwonen, Flow en Veronica Magazine.Samen met onze online specialisten en marketeers ben je o.a. verantwoordelijk voor het bedenken van creatieve en effectieve uitingen voor onze social mediacampagnes. Je bent op de hoogte van nieuwe trends op het gebied van online marketing, signaleert kansen en denkt mee over nieuwe marketing initiatieven. Daarbij richt je je o.a. op de operationele ondersteuning in de ontwikkeling van campagnes en analyseer je hoe we de campagne tussentijds (en in de toekomst) verder zouden kunnen verbeteren. Je bent betrokken vanaf de eerste kick-off tot aan de evaluatie. Je denkt bijvoorbeeld mee over de creatieve uitingen, schrijft ads, monitort resultaten en geeft suggesties tot verbetering. Deels maak, bedenk en plaats je deze creatieve content voor onze campagnes en webshops zelf, deels zorg je voor de input richting designers en bureaus zodat zij hiermee aan de slag kunnen.
Je werkt daarbij aan afwisselende campagnes: niet alleen de merken zijn divers, maar ook het type campagne verschilt. Zo werk je zowel aan kortlopende campagnes voor een specifiek tijdschrift, always-on campagnes die het hele jaar doorlopen en campagnes waarin ons hele assortiment onder de aandacht wordt gebracht.
Tot slot werk je mee aan onze SEA en Affiliate-campagnes. Je onderzoekt de resultaten, kijkt wat er goed gaat en welke zaken beter kunnen en duikt de data in om pro-actief voorstellen tot verbeteringen te kunnen doen die gebruikt kunnen worden door de partijen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van deze campagnes. Hierbij focus je je o.a. op het assortiment, kwaliteit van de traffic, uitingen en ads van zowel de affiliate campagnes alsmede de SEA campagnes.

Wie ben jij?
• Je bent zelfstandig, enthousiast en vindt het leuk om meer te leren over online marketing
• Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te dragen over campagnes voor grote merken en samen te werken met andere marketeers en bureaus en daarbij te leren/analyseren welke zaken goed werken en welke minder effectief zijn.
• Je beschikt over kennis van Google Analytics
• Je hebt ervaring met het schrijven van teksten en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
• Ervaring met Google Adwords (je hoeft hierin geen campagnes zelf uit te voeren), CMS-systemen en/of social media advertising zijn een pré.
• Ervaring met het werken in een SCRUM team is een pré.

Sanoma biedt
Sanoma biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je werkt volgens het Sanoma Connected principe: plaats en tijd onafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Het profiel
• Je hebt een HBO/WO opleiding afgerond in Marketing, Communicatie of vergelijkbaar
• Je hebt 0-2 jaar ervaring als junior (online) marketeer, marketing assistent of SEA specialist
• Je bent analytisch, creatief en inventief, communicatief sterk en hebt gevoel voor beeld en tekst
• Je bent een kei in het doorvertalen van ideëen en concepten naar concrete campagneteksten en/of advertenties
• Je bent resultaat- en outputgericht, signaleert pro-actief kansen en bent goed op de hoogte van de laatste online trends. Je vindt het leuk om te experimenten met nieuwe online kanalen en mogelijkheden.
• Affiniteit met onze merken, tijdschriften en doelgroepen is een must

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je motivatie en CV naar jeroen.brink@sanoma.com. Voor vragen of meer informatie kun je ook terecht bij Jeroen Brink (Manager Online Sales) via telefoonnummer 088-5565568. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Sanoma
Sanoma Media Netherlands heeft het breedste, meest gevarieerde en toonaangevende portfolio van Nederland. Met sterke merken binnen tijdschriften, websites, video apps, evenementen, content marketing en e-commerce is Sanoma een toonaangevend mediabedrijf. Het portfolio bestaat uit meer dan 30 uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, Scoupy, Libelle Zomerweek, VIVA400, vtwonen en Veronica Magazine.

 

Sanoma Media Netherlands is onderdeel van het Finse beursgenoteerde bedrijf Sanoma, een vooroplopend media- en educatiebedrijf dat dagelijks het leven van miljoenen mensen weet te raken.

Customer Sales & Service-Online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & trading
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp