• Junior Advertising Technology Analyst

Vacature

Junior Advertising Technology Analyst

Online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Online
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

 

 

JUNIOR ADVERTISING TECHNOLOGY ANALYST

Heb je 1-2 jaar ervaring in AdOperations en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Of heb je net je opleiding afgerond en ben je op zoek naar een uitdagende baan in online advertising met de focus op techniek? Wellicht is de functie van Junior Advertising Technology Analyst dan iets voor jou!

Als toonaangevend mediabedrijf biedt Sanoma via veel verschillende websites online advertentieruimte aan. Bedrijven kunnen middels deze advertenties onder de aandacht komen van de juiste doelgroep. Via diverse systemen wordt er dagelijks gezorgd dat deze advertenties juist worden weergegeven en tevens worden er regelmatig nieuwe advertentieformats bedacht. Als (Junior) Advertising Technology Specialist ben je verantwoordelijk voor het functioneel beheer, de inrichting en de ontwikkeling van de verschillende advertising technologieën. Je bent hiervoor actief op verschillende gebieden, zoals display, video, mobiel, native, audience data, SSP en tagmanagement. Je levert daarnaast ook technische support aan de andere afdelingen binnen Advertising/Sales en samen met je advertising technology collega’s ben je continu bezig met het zoeken naar betere en slimmere manieren om technologie voor advertising in te zetten.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die zich graag (verder) wilt ontwikkelen in de richting van advertising technology. Jij bent iemand die net dat ene stapje verder gaat om een issue op te lossen en hebt van nature interesse in en affiniteit met techniek. Het is geen probleem voor jou om de developer tools te openen in je browser om te achterhalen waarom een advertentie niet goed wordt weergegeven en voor het kraken van een complexe technische case deins jij niet terug.

Als junior krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en om je te specialiseren in de materie waarbij je geholpen wordt door je directe collega’s die al veel ervaring hebben op het gebied van advertising technologie. Het is een uitgelezen kans om door te groeien in één van de belangrijkste digitale specialismes van dit moment.

Werkzaamheden Nog even op een rijtje wat je allemaal gaat doen:

 • Inventariseren en door vertalen van advertising vragen vanuit de business naar technische mogelijkheden
 • Functioneel beheer van de advertising technology stack
 • Tweedelijns ondersteuning met betrekking tot technische advertising issues
 • Strategisch en operationeel verantwoordelijk voor de netwerkinrichting
 • Technische ondersteuning en advies richting yield management & advertising development teams
 • Aanspreekpunt voor site owners, development, AdOps, sales, externe vendors én de rest van de afdeling Advertising/Sales op het gebied van advertising technology
 • Je denkt mee over de ontwikkeling van nieuwe digital advertising producten

Jouw profiel

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • 1-2 jaar ervaring in Ad Operations of een stage in de digitale media is een pré
 • Affiniteit met digital advertising en techniek
 • Ervaring met advertising technology oplossingen is een pré
 • Nog een pré: Kennis van en ervaring met HTML en javascript
 • Leergierig, ondernemend, proactief en nauwkeurig
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Goede communicatieve vaardigheden, teamplayer en initiatiefrijk

Sanoma biedt
Sanoma biedt je een marktconform salaris, goede arbeidsvoorwaarden en een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. De werksfeer is goed en je werkt in een informeel, jong, gedreven en enthousiast team van 4FTE. Er is een mogelijkheid tot flexibele werktijden en thuiswerken middels Sanoma Connected en daarnaast voldoende ruimte voor ontwikkeling en groei. Er worden ook geregeld leuke team uitjes georganiseerd. Je ontvang uiteraard een laptop en daarnaast zitten een reiskostenvergoeding en pensioenopbouw in het arbeidsvoorwaardenpakket.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan zien we jouw CV en motivatie graag tegemoet. Mail naar: mike.jansen@sanoma.com onder vermelding van “vacature advertising technology analyst”.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Mike Jansen, +31(0)614891273.

Over Sanoma
Sanoma is het mediabedrijf met het meest toonaangevende portfolio in Nederland. Met onze sterke merken hebben we een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche: publiekstijdschriften, televisiezenders, events, customer media, e-commerce, sites en apps. Ons portfolio bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, LINDA., Margriet, NU.nl, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica.

Sanoma maakt deel uit van de beursgenoteerde Sanoma Group: een media- en educatiebedrijf dat informatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in een aantal Europese landen.

Online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Online
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp