• Head of IT Print & eCommerce

Vacature

Head of IT Print & eCommerce

IT | 36 uur | Vacature

Afdeling
Business Technology
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

De afdeling  
Business Technology is de IT afdeling voor alle merken binnen Sanoma Media Nederland (SMN). In nauwe samenwerking met de business ontwikkelen en supporten we de websites, apps en webshops voor die merken. Maar ook zorgen wij voor de merk overstijgende IT zoals de data platformen, de Sanoma account oplossing, de bedrijfsapplicaties voor o.a. abonnementen en advertenties processen en niet te vergeten de automatisering om onze tijdschriften te maken. Voor hosting, werkplekken, security en Sanoma brede bedrijfsapplicaties werken we nauw samen met onze collega’s van Sanoma Group IT.

Al met al een dynamische omgeving waar veel gebeurt en samenwerking met de business en IT collega’s cruciaal is.

De functie
Deze functie betreft het aansturen van twee IT teams. Allereerst het eCommerce team. Dit team verzorgt de IT voor alle verschillende eCommerce shops van SMN. In deze shops wordt een diversiteit aan producten verkocht. Van abonnementen op de Sanoma tijdschriften tot toegang tot digitaal lezen maar ook de verkoop van fysieke producten. Je vindt onze shops onder de merken zoals tijdschrift.nl, magazine.nl, Donald Duck, Flow, Korting is leuk en nog een aantal meer. De meeste van deze shops zijn gebouwd o.b.v. Magento soms in combinatie met WordPress. Het eCommerce team ontwikkelt deze shops en zorgt dat ze 24/7 operationeel zijn. Het team bestaat uit ruim 11 developers en scrum masters. Deels intern en deels extern.

Het tweede team, content creation, is verantwoordelijk voor alle IT voor de creatie en productie van onze tijdschriften. We gebruiken hiervoor creatie- en workflow-managementsystemen van o.a. Adobe en Woodwing. De klanten van dit team zijn alle 17 redacties inclusief de diverse freelancers die voor deze redacties werken. Het team van 3 interne medewerkers zorgt voor de optimalisatie en goede werking van deze automatisering als ook de dagdagelijkse support van de redacties. Daarnaast is het team nauw betrokken bij het ontwerp en invoering van procesaanpassingen van de redactionele werkwijze.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het aansturen van deze twee teams conform de afspraken met de business. De focus van deze functie ligt bij de eCommerce werkzaamheden. Daarbij moet je de balans vinden tussen het bouwen van nieuwe business ideeën, het mede bepalen van de prioriteiten over de merken heen, de operationele continuïteit waarborgen en het zorgen voor technische consistentie. En dit alles binnen de budgettaire mogelijkheden. Jij bent de spin in het web tussen de business en IT. Je hebt daarbij ondersteuning van een of meerder scrum masters, afhankelijk van de hoeveelheid werk. In voorkomende gevallen zul je ook zelf scrum master activiteiten uitvoeren. Bij de aansturing van het zeer zelfstandige content creation team ligt de nadruk meer op het verdelen van de werkzaamheden en samen met team afspreken van de prioriteiten.

Daarnaast ben je lid van SMN Tech MT waar we samen de technologie koers en prioriteiten over alle SMN merken en business modellen heen bepalen. Je rapporteert aan de CTO van Sanoma Media Nederland.

Sanoma biedt
Sanoma biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je werkt volgens het Sanoma Connected principe: plaats en tijd onafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Het profiel
• Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een digitale IT discipline met minimaal 3 jaar ervaring in het aansturen van digital development.
• Kennis van-  en ervaring met eCommerce development. Kennis van Magento is een pre.
• Kennis van-  en ervaring met agile methodes bij voorkeur Scrum.
• Kennis van- en ervaring met DevOps.
• Affiniteit met redactionele productieprocessen. Kennis en ervaring met content creatie processen is een pre.
• Bewezen ervaring met het aansturen van development teams bestaande uit een mix van interne, externe en uitbestede (Oost-Europa) medewerkers. Goede coachingsvaardigheden. Verantwoordelijk voor de optimale resourcemix binnen je team.
• Uitstekend in samenwerken met andere IT teams en business. Teamplayer met overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.
• Uitstekend in stakeholder management, senior gesprekspartner. In staat om te fungeren als sparring partner voor de business t.a.v. hun toekomstige business ideeën. Daarnaast ook in staat prioriteiten uit te onderhandelen zodanig dat dit past binnen je team en budget.
• Stress bestendig. In staat om te gaan met een grote diversiteit aan prioriteiten m.b.t. zowel development als operationele taken.
• Financieel vaardig. Weet budgetten op merkniveau zorgvuldig te bewaken en is een kritische klant van de toeleveranciers.
• 24/7 mentaliteit wanneer nodig.
• Minimaal HBO werk- en denkniveau

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan zien we jouw CV en motivatie graag tegemoet.
Mail naar: hubert.grim@sanoma.com

Over Sanoma
Sanoma Media Netherlands heeft het breedste, meest gevarieerde en toonaangevende portfolio van Nederland. Met sterke merken binnen tijdschriften, websites, video apps, evenementen, content marketing en e-commerce is Sanoma een toonaangevend mediabedrijf. Het portfolio bestaat uit meer dan 30 uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, Scoupy, Libelle Zomerweek, VIVA400, vtwonen en Veronica Magazine.

Sanoma Media Netherlands is onderdeel van het Finse beursgenoteerde bedrijf Sanoma, een vooroplopend media- en educatiebedrijf dat dagelijks het leven van miljoenen mensen weet te raken.

IT | 36 uur | Vacature

Afdeling
Business Technology
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp
Dennis - IT

Dennis - IT

Waar houdt een Manager Data & Core services binnen Sanoma...

Read the interview here
Waarom Sanoma?

Waarom Sanoma?

Lees verder