• Head of IT Digital content

Vacature

Head of IT Digital content

IT | 36 uur | Vacature

Afdeling
Business Technology
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

De afdeling  
Business Technology is de IT afdeling voor alle merken binnen Sanoma Media Nederland (SMN). In nauwe samenwerking met de business ontwikkelen en supporten we de websites, apps en webshops voor die merken. Maar ook zorgen wij voor de merk overstijgende IT zoals de data platformen, de Sanoma account oplossing, de bedrijfsapplicaties voor o.a. abonnementen en advertenties processen en niet te vergeten de automatisering om onze tijdschriften te maken. Voor hosting, werkplekken, security en Sanoma brede bedrijfsapplicaties werken we nauw samen met onze collega’s van Sanoma Group IT.

Al met al een dynamische omgeving waar veel gebeurt en samenwerking met de business en IT collega’s cruciaal is.

De functie
Het team Digital Content verzorgt de digitale IT voor alle 17+ magazinemerken zoals Libelle, Margriet, Autoweek, Story, Viva, Donald Duck, Tina, vtwonen, Ouders van Nu, Kek mama, Flow, Veronica en Nouveau. Dat betekent het ontwikkelen en 24/7 operationeel houden van de websites en apps van deze merken. Het team bestaat uit ruim 18 developers en scrum masters. Deels intern, deels extern en deels uitbesteed.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het aansturen van je team conform de afspraken met de business. Daarbij moet je de balans vinden tussen het bouwen van nieuwe business ideeën, het mede bepalen van de prioriteiten over de merken heen, de operationele continuïteit waarborgen en het zorgen voor technische consistentie. En dit alles binnen de budgettaire mogelijkheden. Jij bent de spin in het web tussen de business en IT. Je hebt daarbij ondersteuning van een of meerder scrum masters, afhankelijk van de hoeveelheid werk. In voorkomende gevallen zul je ook zelf scrum master activiteiten uitvoeren.

Daarnaast ben je lid van SMN Tech MT waar we samen de technologie koers en prioriteiten over alle SMN merken en business modellen heen bepalen. Je rapporteert aan de CTO van Sanoma Media Nederland.

Sanoma biedt
Sanoma biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je werkt volgens het Sanoma Connected principe: plaats en tijd onafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Het profiel
• Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een digitale IT discipline met minimaal 3 jaar ervaring in het aansturen van digital development.
• Kennis van-  en ervaring met web en app development. Kennis van WordPress is een pre.
• Kennis van-  en ervaring met agile methodes bij voorkeur Scrum.
• Kennis van- en ervaring met DevOps.
• Bewezen ervaring met het aansturen van development teams bestaande uit een mix van interne, externe en uitbestede (Oost-Europa) medewerkers. Goede coachingsvaardigheden. Verantwoordelijk voor de optimale resourcemix binnen je team.
• Uitstekend in samenwerken met andere IT teams en business. Teamplayer met overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.
• Uitstekend in stakeholder management, senior gesprekspartner. In staat om te fungeren als sparring partner voor de business t.a.v. hun toekomstige business ideeën. Daarnaast ook in staat prioriteiten uit te onderhandelen zodanig dat dit past binnen je team en budget.
• Stress bestendig. In staat om te gaan met een grote diversiteit aan prioriteiten m.b.t. zowel development als operationele taken.
• Financieel vaardig. Weet budgetten op merkniveau zorgvuldig te bewaken en is een kritische klant van de toeleveranciers.
• 24/7 mentaliteit wanneer nodig.
• Minimaal HBO werk- en denkniveau

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan zien we jouw CV en motivatie graag tegemoet.
Mail naar: hubert.grim@sanoma.com

Over Sanoma
Sanoma Media Netherlands heeft het breedste, meest gevarieerde en toonaangevende portfolio van Nederland. Met sterke merken binnen tijdschriften, websites, video apps, evenementen, content marketing en e-commerce is Sanoma een toonaangevend mediabedrijf. Het portfolio bestaat uit meer dan 30 uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, Scoupy, Libelle Zomerweek, VIVA400, vtwonen en Veronica Magazine.

Sanoma Media Netherlands is onderdeel van het Finse beursgenoteerde bedrijf Sanoma, een vooroplopend media- en educatiebedrijf dat dagelijks het leven van miljoenen mensen weet te raken.

IT | 36 uur | Vacature

Afdeling
Business Technology
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp