• E-mailmarketeer Consumer & Trade Marketing

  Word je blij van het behalen van resultaat met een effectieve e-mailcampagne? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature

E-mailmarketeer Consumer & Trade Marketing

Marketing & Communicatie | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & Trade Marketing (CTM)
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

De afdeling

Het E-mailmarketing team is onderdeel van de afdeling E-commerce en Online Sales. Deze afdeling is verantwoordelijk voor o.a. abonneewerving via de online kanalen van Sanoma en de webshops voor alle titels binnen het Sanoma portfolio waaronder o.a. Donald Duck, Libelle en vtwonen (totaal 38 tijdschriften). Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de overige (commerciële) online campagnes van Sanoma,Theaterclub.nl, Kortingisleuk.nl en ticketverkoop voor diverse grote evenementen. Met effectieve online inzet zijn we succesvol in het realiseren van behoud en groei. Dit doen we met in totaal 20 zeer talentvolle en resultaatgerichte online specialisten in een prettig dynamische en energieke sfeer.

De functie

Als E-mailmarketeer lever je een belangrijke bijdrage aan het realiseren van directe en indirecte omzet uit e-mail voor de merken van Sanoma. Specifiek ga jij aan de slag om vanuit e-mail resultaat te bereiken met de verkoop van producten en tickets voor grootschalige evenementen zoals festivals, musicals en concerten (denk bijvoorbeeld aan Chantal’s pyjama party of Groots van Guus Meeuwis). Ook richt je je op het verder versterken van de e-mailcampagnes van Tijdschrift.nl, waar consumenten onbeperkt 75 tijdschriften kunnen lezen via de Tijdschrift.nl app. Je krijgt veel vrijheid en bent verantwoordelijk voor het creëren van effectieve nieuwe e-mailcampagnes en het verbeteren van huidige campagnes.

Je werkt nauw samen met de andere e-mailspecialisten en andere (online) marketeers van de verschillende merken binnen Sanoma. Je adviseert je interne klanten over de optimale inzet van e-mailmarketing en –design en gaat vervolgens aan de slag met de opzet van deze campagnes. Jouw kennis en inzichten die je daarbij opdoet en toepast leiden zo steeds tot effectieve, creatieve en datagedreven e-mailcampagnes.

Jij bent

 • Je bent communicatief sterk, resultaatgericht en signaleert pro-actief kansen.
 • Je doorziet de kracht van e-mail als kanaal en de rol die e-mail kan spelen binnen de mediamix.
 • Je vindt het leuk om de laatste e-mailmarketingtrends te volgen. En deze toe te passen binnen je eigen campagnes.
 • Je gaat enthousiast en analytisch aan de slag om onze e-mailcampagnes beter te maken in samenwerking met de andere e-mailmarketeers in het team.

Waar zijn wij naar op zoek

 • Afgeronde HBO/WO opleiding
 • Beschikbaar voor 36 uur per week
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in e-mailmarketing, ervaring met Selligent, Salesforce, Clang of andere e-mailmarketingsoftware is een pré

Wij bieden

 • Een fantastische baan met veel verantwoordelijkheid op een gezellige en informele werkplek (3 minuten lopen van station Hoofddorp)
 • Een uitstekend, marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van een werkweek van 36 uur
 • Een individueel keuzebudget waarmee je een deel van je vakantiegeld belastingvrij uit kunt laten betalen voor een studie, aanvullende reiskosten of gewoon aan vakantiedagen.
 • Veel leer- en groeimogelijkheden binnen een ervaren marketing team
 • Het nieuwe werken: een laptop van de zaak, mogelijkheid om thuis te werken en flexibele werktijden

Interesse?

Enthousiast en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan snel je motivatie en CV naar alexandra.stuij@sanoma.com. Voor vragen of meer informatie kun je ook terecht bij Alexandra Stuij (Lead E-mailmarketing) via telefoonnummer 06-53149353.

Over Sanoma

Sanoma heeft een breed portfolio met unieke mediamerken zoals: NU.nl, AutoWeek, Donald Duck, Fashionchick, Flow, Libelle, Margriet, Scoupy, Viva, vtwonen. Het beursgenoteerde Finse mediabedrijf sloot na een succesvol 2016 en 2017 ook 2018 af met een stevige winst. Een uitzonderlijke prestatie in de media. Dit is mede gelukt door de transformatie die Sanoma heeft ondergaan, van een print-georiënteerd naar een crossmediaal bedrijf. Sanoma is nu niet alleen succesvol met het verkopen van magazines, maar ook met online advertenties, het organiseren van evenementen, e-commerce activiteiten en brede samenwerkingen met adverteerders. Sanoma heeft met haar merken een enorm bereik: dagelijks 80% van de Nederlanders.

 

 

Marketing & Communicatie | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & Trade Marketing (CTM)
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp
Erik - Marketing & communicatie

Erik - Marketing & communicatie

Erik Nep werkt voor Scoupy. Scoupy is een label van...

Read the interview here
Waarom Sanoma?

Waarom Sanoma?

Lees verder