• E-mailmarketeer

Is e-mailmarketing je passie? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature

E-mailmarketeer

Online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & Trade Marketing
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

De afdeling

De afdeling Consumer & Trade Marketing (CTM) bestaat uit acht onderdelen: Retail Sales, E-Commerce, Customer Services, CRM, Gifting, Consumer & Marketing Intelligence, Team Acquisitie en Tijdschrift.nl. Binnen het E-Commerce team zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste, gedreven en zelfstandige E-mailmarketeer.

De functie

Als E-mailmarketeer lever je een belangrijke bijdrage aan de abonnementenomzet die voor de tijdschriften van Sanoma via onze webshops wordt gerealiseerd. Je krijgt veel vrijheid en bent verantwoordelijk voor het creëren van effectieve e-mailcampagnes om nieuwe abonnees te werven en te behouden voor de +/- 40 mooiste tijdschriftenmerken van Nederland zoals Libelle, vtwonen., Donald Duck, AutoWeek en LINDA..

Je werkt nauw samen met marketeers van verschillende tijdschriften en de andere e-mailspecialisten in het E-Commerce team. Je adviseert je interne klanten over de optimale inzet van e-mailmarketing en –design en gaat vervolgens aan de slag met het maken van deze uitingen in ons e-mailverzendsysteem. Jouw (groeiende) kennis en inzichten die je daarin opdoet en toepast leiden zo steeds tot effectievere en creatieve, datagedreven e-mailcampagnes. In deze functie ben je o.a. verantwoordelijk voor het e-mailresultaat en het maken van campagnes gericht op abonneewerf, maar spelen ook bijv. loyaliteits- en winbackcampagnes een grote rol.

Sanoma biedt

Sanoma biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je werkt volgens het Sanoma Connected principe: plaats en tijd onafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Het profiel

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding afgerond in Marketing, Communicatie of vergelijkbaar
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als e-mailmarketeer
  • Je hebt een goed analytisch vermogen
  • Je hebt creatief en communicatief sterk (gevoel voor beeld en tekst)
  • Je hebt ervaring in e-maildesign & Photoshop
  • Je hebt ervaring van HTML voor e-mail
  • Je bent resultaatgericht, signaleert pro-actief kansen en bent goed op de hoogte van de laatste online / e-mailmarketingtrends
  • Affiniteit met onze merken, tijdschriften en doelgroepen is een must

Interesse? Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je motivatie en CV naar femke.ooms@sanoma.com. Voor vragen of meer informatie kun je ook terecht bij Femke Ooms (Coördinator Email Marketing) via telefoonnummer 088-5569639.

Over Sanoma Sanoma is het mediabedrijf met het meest toonaangevende portfolio in Nederland en is in 2017 uitgeroepen tot de beste media-exploitant van Nederland. Met onze sterke merken hebben we een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche: publiekstijdschriften, events, customer media, e-commerce, sites en apps. Ons portfolio bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, LINDA., Margriet, NU.nl, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, VTwonen en Veronica Magazine. Sanoma maakt deel uit van de beursgenoteerde Sanoma Group: een media- en educatiebedrijf dat informatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in een aantal Europese landen.

sanoma.nl twitter@SanomaNL linkedIn.com/company/SanomaNL slideshare.net/SanomaNL

Online | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & Trade Marketing
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp