• CRO Specialist (M/V)

Vacature

CRO Specialist (M/V)

IT | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & Trade Marketing
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

Over Sanoma

Sanoma heeft een breed portfolio met unieke mediamerken zoals: NU.nl, AutoWeek, Donald Duck, Fashionchick, Flow, Libelle, Margriet, Scoupy, Viva, vtwonen. Het beursgenoteerde Finse mediabedrijf sloot na een succesvol 2016 en 2017 ook 2018 af met een stevige winst. Een uitzonderlijke prestatie in de media. Dit is mede gelukt door de transformatie die Sanoma heeft ondergaan, van een print-georiënteerd naar een cross-mediaal bedrijf. Sanoma is nu niet alleen succesvol met het verkopen van magazines, maar ook met online advertenties, het organiseren van evenementen, e-commerce activiteiten en brede samenwerkingen met adverteerders. Sanoma heeft met haar merken een enorm bereik: dagelijks 80% van de Nederlanders.

Team en afdeling

Het E-commerce team is onderdeel van de afdeling Consumer & Trade Marketing (CTM) van Sanoma. Het team is verantwoordelijk voor o.a. abonneewerving, (-behoud en losse verkoop) via de online kanalen van Sanoma en de webshops voor alle tijdschriften titels binnen het Sanoma portfolio waaronder o.a. Donald Duck, Libelle, Margriet, vtwonen, Flair en AutoWeek (totaal 38 tijdschriften). Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de overige (commerciële) online campagnes van Sanoma. Met effectieve online inzet en conversie- en propositietests, zijn we succesvol in het realiseren van behoud en groei in een dalende markt. Dit doen we met in totaal 20 zeer talentvolle en resultaatgerichte specialisten in een prettig dynamische en energieke sfeer.

 De functie CRO Specialist

Voor dit E-commerce team zijn we op zoek naar een CRO-specialist. Een zelfstandige, communicatief handige, vakspecialist met een groot overzicht en verantwoordelijkheids-gevoel. Iemand die ook in staat is breder de context te zien en begrijpt dat ons succes altijd een resultaat is van meerdere disciplines. Een combinatie dus van strategisch meedenken en praktisch handelen. Én testen én analyseren én conclusies trekken…….én mensen meekrijgen. Je hebt daarvoor 10 webshops met een groot aantal doelgroepen tot je beschikking, maar jouw resultaten leiden ook tot aanpassingen in onze offline merkcommunicatie en het Customer Service Center. Werkt het bijvoorbeeld beter om een tijdschrift per maand of per kwartaal te verkopen? En wat is op dit moment het meest populaire welkomstcadeau? En een slag dieper; hoe verschilt dit per doelgroep, device en klanttype? Door middel van juiste interpretatie van data, het maken van scherpe hypotheses en het op de juiste manier beïnvloeden en meekrijgen van collega’s vergroot jij zowel online als offline het resultaat.

Praktisch:

 1. Websites optimaliseren, middels diverse testen om conversie te realiseren & te vergroten ;
 2.  Meedenken en “draaien” aan knoppen tbv diverse Pricing en Propositie modellen;
 3. (A-B) Testen in campagnes, het zoeken van de juiste combinaties in aanbod/doelgroep/landingspagina’s. De persoon die we zoeken voelt zich op zijn best in een professionele, complexe, omgeving met diverse titels, proposities, doelgroepen en belangen.

 Wat wij graag terugzien in onze kandidaat:

 

 • Een afgeronde opleiding op HBO/WO-niveau met een aantal jaar werkervaring als CRO specialist met een duidelijke visie op het domein naar de toekomst toe;
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel, prettige hoeveelheid zelfvertrouwen, natuurlijk overtuigend sociaal en communicatief vaardig, intrinsieke behoefte om resultaat te halen, positiviteit;
 • Ervaring met o.a. Google Analytics, Effective Experiments, Visual Web Optimizer en Hotjar of andere testprogramma’s;
 • Ervaring met eyetracking onderzoek, usability testen, app testen, html, CSS en javascript is een fijne bijkomstigheid;
 • Analytische skills en klantgericht denken.

 Arbeidsvoorwaarden

 • Een uitstekend, marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Een individueel keuzebudget waarmee je een deel van je vakantiegeld belastingvrij uit kunt laten betalen voor een studie, aanvullende reiskosten of gewoon aan vakantiedagen;
 • Een ruime reiskostenvergoeding of NS business card.

 En verder:

 • Wanneer jij met plezier naar het werk gaat plukken we daar allemaal de vruchten van. Daarom heb je vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf je werk en loopbaan in te richten en werk je binnen een omgeving waar je veel kan leren.
 • Interne en externe opleidingsmogelijkheden;
 • Een goed bereikbare thuisbasis als werkplek in Hoofddorp naast het NS-station, maar door het nieuwe werken kun je ook thuis prima aan de slag als het werk dit toelaat.

 Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie (36 uur per week, standplaats: Hoofddorp)? Stuur dan jouw CV en motivatie gericht aan Arno van der Voort: arno.vandervoort@sanoma.com. Voor vragen of meer informatie kun je telefonisch contact opnemen via 06-46305040.

IT | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & Trade Marketing
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp