• Consultant Database Marketing (medior)

Vacature

Consultant Database Marketing (medior)

Sales en Marketing | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & Marketing Intelligence
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

 

Ben jij een ervaren database marketeer met sterk analytisch inzicht én communicatieve vaardigheden? Voor de afdeling Consumer & Marketing Intelligence zoeken we een Consultant Database Marketing (DBM) die samen met de marketeers en kanaalspecialisten zorgt voor een maximaal resultaat van de marketing activiteiten voor werving en behoud.

Afdeling

Consumer & Marketing Intelligence zorgt voor het analyseren, voorspellen en evalueren van klantgedrag ten behoeve van marketingcampagnes en (strategische) marketing initiatieven. We willen de klant op het juiste moment via het juiste kanaal het juiste aanbod doen. Hierbij werken we intensief samen met marketeers en specialisten op het gebied van onder andere telemarketing, online en e-mailmarketing.

Functie

Als Consultant DBM ben je expert in ’data driven marketing’ en adviseer je over de inzet van data binnen campagnes. Samen met de marketeers en kanaalspecialisten ben je verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen voor werving en behoud. Je verzorgt de ”analytische” invulling van data gedreven campagnes: van de selectie van de juiste doelgroep tot en met een evaluatie van de resultaten. Op basis van gedegen analyses signaleer je (pro-actief) commerciële mogelijkheden van de data en adviseer je de organisatie.

Belangrijkste verantwoordelijkheden

 • Data gedreven campagnes: Je adviseert marketeers en kanaalspecialisten over doelgroepen, oplage, kanaalinzet (DM, email, telemarketing, social, bannering, adwords) en timing en testmogelijkheden van acties. Je zorgt voor de juiste doelgroepselectie en je maakt een gedegen evaluatie van de campagneresultaten.
 • Marketing Optimalisatie: Samen met je businesspartners bepaal je het optimale aanbod per klant en zorg je als team voor de beste verdeling van de beschikbare adressen over de verschillende marketing campagnes. Dit gebeurt onder andere aan de hand van statistische voorspelmodellen.
 • Database analyse: Op basis van alle beschikbare data maak je analyses over klantprofiel, klantgedrag (respons, churn) en kanaal evaluaties. Hiermee creëer je inzichten die toepasbaar zijn voor marketingdoeleinden.
 • Projecten en database marketing programma’s: Je hebt een actieve rol in projecten en CRM programma’s. Je adviseert de business en doet proactief voorstellen voor verbeteringen.

Wij vragen

 • WO-opleiding in commerciële richting (bedrijfskunde, commerciële economie, marketing) met een voorkeur voor de analytische vakken.
 • 5-7 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol.
 • In het bezit zijn van de kerncompetenties behorende bij de functie: salesgedrevenheid, ondernemerschap en een sterke ‘trusted advisor’ voor businesspartners.
 • Sterke communicatieve vaardigheden (formuleert een advies en weet dit overtuigend naar voren te brengen).
 • Zelfstandig (beheert eigen werkplanning en gaat op onderzoek uit).
 • Proactief (identificeert kansen en geeft ongevraagd advies).
 • Ervaring met analyse- en selectiesoftware, bij voorkeur SAS Eguide en SAS Campaign Studio.

Wij bieden Sanoma biedt je, naast uitstekende arbeidsvoorwaarden, een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Bij Sanoma werken we volgens het principe van het Nieuwe Werken. Uitgangspunten zijn: plaats- en tijdsonafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan? Stuur je CV en motivatie naar Ewout Vis, manager Marketing Intelligence & Big data, via ewout.vis@sanoma.com.
Over Sanoma Sanoma is het mediabedrijf met het breedste, meest gevarieerde en toonaangevende portfolio in Nederland. Met onze sterke crossmediale merken hebben we een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche: publiekstijdschriften, televisiezenders, events, customer media, e-commerce, sites en apps. Ons portfolio bestaat uit meer dan 100 uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, LINDA., Margriet, NU.nl, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica.

Sanoma maakt deel uit van de beursgenoteerde Sanoma Group: een media- en educatiebedrijf dat informatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in een groot aantal Europese landen.

 

 

 

 

Sales en Marketing | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & Marketing Intelligence
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp