• Affiliate & joint promotion marketeer

Ben jij een ster in het opbouwen en onderhouden van relaties, heb je affiniteit met affiliate marketing én vind je het leuk om samen met andere bedrijven een topresultaat neer te zetten? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Voor de afdeling Consumer & Trade Marketing bij Sanoma in Hoofddorp zijn we namelijk op zoek naar een enthousiaste

Vacature

Affiliate & joint promotion marketeer

Marketing & Communicatie | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & trading
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

De afdeling 
De afdeling Consumer & Trade Marketing (CTM) bestaat uit acht onderdelen: Retail Sales, E-Commerce, Customer Services, CRM, Gifting, Consumer & Marketing Intelligence, Tijdschrift.nl en Team Acquisitie. In het E-Commerce team werk je samen met collega’s aan online campagnes voor grote tijdschriftmerken zoals vtwonen, Libelle, Donald Duck, Flow en Veronica Magazine. Ter uitbreiding van het team zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste, gedreven en zelfstandige Affiliate & Joint Promotion Marketeer.

De functie
Als Affiliate & Joint Promotion Marketeer is het jouw verantwoordelijkheid om het resultaat uit de bestaande samenwerking met affiliate partijen, individuele publishers en andere organisaties verder te vergroten. In je functie is ‘the sky the limit’: je krijgt veel vrijheid om met nieuwe en bestaande affiliate en samenwerkingspartners campagnes neer te zetten, nieuwe mogelijkheden te testen én het omzetresultaat voor onze tijdschriften te vergroten. Op basis van de commerciële doelstellingen van onze campagnes maak je samen met de Senior Online Marketeer een plan én ga je dit uitvoeren.
Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met de creatieve invulling van uitingen die publishers nodig hebben om namens ons abonnementen te verkopen. Je maakt de briefing voor designers, bewaakt de planning en zorgt dat materialen op tijd voor alle publishers beschikbaar zijn. Ook ga je zelf aan de slag met het maken van landingspagina’s in het CMS systeem van onze webshops, zodat bezoekers uit jouw affiliate campagnes optimaal converteren. Je stemt daarin steeds met ‘jouw’ partners af wat er nodig is om samen met hen de campagne een groot succes te laten worden. Welke aanbiedingen ga je op welke sites aanbieden, welke partners passen bij welk magazinemerk en hoe vergroot je het resultaat uit reeds succesvolle samenwerkingen?
Naast het plan van aanpak voor specifieke campagnes, maak je ook structurele afspraken met publishers, affiliate netwerken en andere marketingpartners over de samenwerking en wat je van hen verwacht. Je challengt hen op het commerciële resultaat en bepaalt samen met hen wat er nodig is om dat te laten groeien. Ook ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer van onze toppublishers. Door jouw persoonlijke contact met de mensen waarmee je samenwerkt maak je de samenwerking nog succesvoller.
Ook initieer je nieuwe vormen van samenwerking. Je gaat hiervoor actief op zoek naar interessante partijen in de markt waarmee je mogelijk een Joint Promotion kunt starten. Zo genereer je via hen bijvoorbeeld extra aandacht of omzet voor onze producten, start je gezamenlijke marketingcampagnes én breng je in ruil leuke nieuwe producten, diensten of events onder de aandacht bij onze klanten. Dit kan zowel een korte als langerlopende samenwerking zijn. Je zorgt voor maatwerk en gaat samen met diverse bedrijven aan de slag om vanuit een Joint Promotion het gezamenlijke resultaat te laten groeien.

Wie ben jij?
• Je bent zelfstandig, enthousiast en leergierig
• Je bent communicatief sterk en commercieel ingesteld, je hebt de ’gunfactor’ en bent een kei in het beheren van relaties en het verbinden van mensen
• Je bent creatief en inventief en hebt gevoel voor beeld en tekst
• Je bent analytisch, (sales)resultaat- en outputgericht
• Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te dragen over campagnes voor grote merken, samen te werken met anderen en daarbij te leren/analyseren welke zaken goed werken en welke minder effectief zijn.

Sanoma biedt
Sanoma biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Je werkt volgens het Sanoma Connected principe: plaats en tijd onafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Het profiel
• Je hebt een HBO/WO opleiding afgerond in Marketing, Communicatie, Sales of vergelijkbaar
• Je hebt 0-2 jaar ervaring met het uitvoeren of beheren van affiliate marketing campagnes of partnernetwerken en hebt affiniteit met online marketing
• Ervaring als (junior) Sales- of Accountmanager is een pré
• Ervaring met Google Analytics en het werken met een CMS systeem is een sterke pré
• Affiniteit met onze merken, tijdschriften en doelgroepen is een must

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je motivatie en CV naar
felicia.verborg@sanoma.com. Voor vragen of meer informatie kun je ook terecht
bij Felicia Verborg (Senior Online Marketeer) via telefoonnummer 088-5565571. Acquisitie
naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Sanoma
Sanoma Media Netherlands heeft het breedste, meest gevarieerde en toonaangevende portfolio van Nederland. Met sterke merken binnen tijdschriften, websites, video apps, evenementen, content marketing en e-commerce is Sanoma een toonaangevend mediabedrijf. Het portfolio bestaat uit meer dan 30 uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Libelle, Margriet, NU.nl, Scoupy, Libelle Zomerweek, VIVA400, vtwonen en Veronica Magazine.

Sanoma Media Netherlands is onderdeel van het Finse beursgenoteerde bedrijf Sanoma, een vooroplopend media- en educatiebedrijf dat dagelijks het leven van miljoenen mensen weet te raken.

Marketing & Communicatie | 36 uur | Vacature

Afdeling
Consumer & trading
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp
Jeroen - Marketing & communicatie

Jeroen - Marketing & communicatie

Read the interview here
Waarom Sanoma?

Waarom Sanoma?

Lees verder