• Freelancers

 

Freelancen voor Sanoma

Sanoma hanteert een modelovereenkomst voor freelancers die rechtstreeks voor ons werken. De modelovereenkomst is gebaseerd op de modelovereenkomst van het NUV. In de modelovereenkomst staan opdracht en resultaat omschreven en worden afspraken rondom rechten en hergebruik benoemd. Sanoma hanteert voor alle freelancers dezelfde voorwaarden, deze staan ook vermeld in de modelovereenkomst. De administratieve afhandeling vindt plaats via de Freelance Service Desk.

Nieuwe situatie

Vanaf april 2018 implementeert Sanoma gefaseerd een nieuwe manier van werken intern die bijdraagt aan een heldere relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Dit betekent ook dat er een aantal zaken voor freelancers veranderen. Freelancers (werkzaam voor Sanoma vanaf 1 mei 2017) hebben hier op 5 april 2018 een e-mail over ontvangen. Meer informatie ontvang je bij de daadwerkelijke implementatie per titel.

Vind hier de veel gestelde vragen. 

Bekijk de modelovereenkomst die vanaf de start (per titel) van de nieuwe manier van werken wordt gehanteerd.

Declareren onkosten

Indien in jouw modelovereenkomst staat aangegeven dat er onkosten gedeclareerd mogen worden, vul dan het declaratieformulier in en stuur dit, samen met de bonnen, naar fsd.nl@sanoma.com en zet jouw opdrachtgever in de cc.

Status Workflow software

Geen issues bekend.

Hulp & instructies (klik voor bijlagen)

LET OP: op 7 oktober is er een nieuwe update (Catalina) uitgebracht door Apple. Deze software is niet compatibel met een aantal Sanoma software applicaties, waaronder de oude desktop applicatie Content Station versie 9. Daarom willen we je er graag op attent maken dat het updaten naar Catalina ervoor kan zorgen dat je bepaalde Sanoma software niet langer kan benaderen en we dus vanuit Sanoma afraden om deze update nu te installeren. Indien je de nieuwe update reeds geïnstalleerd hebt, raden we je aan te downgraden.

Contact

Technische vragen over software (zie IT flyer)
Accenture IT-servicedesk
IT-servicedesk@sanoma.com
0800-020 1750
24/7 support (Engels)
Op werkdagen van 8:00-18:00 Nederlands support

Vragen over het administratieve proces (modelovereenkomst, facturatie en betalingen):
Freelance Service Desk
Fsd.nl@sanoma.com
088 – 556 4420
Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 – 15:00 uur.

Vragen met betrekking tot je opdracht: contactpersoon betreffende redactie

Freelance opdrachten

Als je graag bij een specifieke titel of afdeling wilt freelancen, kun je het best het algemene nummer van Sanoma bellen en de contactgegevens van de afdeling opvragen: 088-556 5560 . Heel af en toe worden ook freelance opdrachten op onze website geplaatst: https://www.sanoma.nl/werken-bij/