• DISCOVER

    Inspiratie voor een ideale vakantie

Doelstelling

Een magazine boordevol inspiratie en uitleg over de vakantieconcepten van TUI

Uitwerking

Een magazine vol inspiratie over de unieke TUI vakantieconcepten dat gemakkelijk kan worden meegegeven. Dat was het uitgangspunt van DISCOVER, het gloednieuwe magazine dat de Best of TUI gids vervangt.

De opdracht voor het nieuwe magazine was tweeledig: de omvangrijke Best of TUI-gids vervangen voor een inspiratiemagazine dat gemakkelijker kan worden meegegeven. En tegelijkertijd het bereiken en beraken van een specifieke doelgroep die lastig te bewegen is tot een keuze voor TUI, zonder daarbij de andere doelgroepen uit het oog te verliezen. Het resultaat: een handzaam magazine waarin de TUI concepten in vier duidelijke categorieën zijn ingedeeld: cultuur & ontdekken, rust & romantiek, familie & waterpret en actief & bewegen. Dit maakt het zoeken naar het perfecte vakantieconcept heel eenvoudig. Bijzonder aan het magazine is dat het veelal reizigers zelf zijn die vertellen over hun vakantie ervaringen in de verschillende concepthotels en -resorts. Dit maakt het blad extra geloofwaardig, persoonlijk en inspiratievol.

Resultaten

Resultaten samenvattend

Uit lezersonderzoek blijkt dat DISCOVER door lezers zeer goed wordt geëvalueerd. Men vindt het magazine inspirerend en het zet aan tot actie. Tegelijkertijd heeft het ook een belangrijke meegeeffunctie voor de reisagenten. Dankzij handige overzichten achterin is in een oogopslag duidelijk wat de specifieke kenmerken van elk vakantieconcept zijn. Dat stelt de reisagent nog beter in staat de klant te adviseren welk concept het beste bij hem of haar past.

Feiten en cijfers uit het lezersonderzoek

40%

Wordt aangespoord om een reis te boeken via TUI

84%

Heeft het magazine doorgebladerd of doorgelezen om vakantie-ideeën op te doen

30%

Heeft het magazine bewaard om nog een keer te lezen

86%

Beoordeelt het magazine TUI als (zeer) positief