• Het Running Dinner

    Royal Club

Doelstelling

Met ‘Het Running Dinner’ introduceerde Royal Club de nieuwste vorm van een leuk avondje uit. Om de buzz over dit fenomeen op gang te brengen verzorgden Sanoma | SBS en LiquidThread/Starcom een uitgebreid branded content spektakel.

Uitwerking

Om de doelgroep optimaal te bereiken werd gekozen voor een krachtige 360 aanpak. Hiervoor werden onder andere Thuis op Zondag, Shownieuws, Utopia, Libelle, Veronica, diverse bloggers, PR, social media kanalen, prominenten en BN-ers ingezet. Daarnaast creëerde Sanoma | SBS een online platform waar je in drie simpele stappen je eigen Running Dinner organiseerde. Via het Spin the Bottle spel werd vervolgens duidelijk wie welke gang van het diner moest maken. Naast tips en lekkere recepten bood dit platform ook toegang tot de winkelvloeractie, waarbij er kans kon worden gemaakt op duizenden prijzen van vtwonen én een avond verzorgd door masterchef én SBS-gezicht: Michiel van der Eerde.

Resultaat

Door optimaal te profiteren van de kracht van de verschillende kanalen en gebruik te maken van het bereik van onze eigen merken is Royal Club binnen de doelgroep onlosmakelijk verbonden met het fenomeen Running Dinner. Door de inzet van storytelling en branded content is het gelukt om het gebruik van Royal Club onder de bereikten te laten groeien van 5% naar 11%.

“Analyseren, adviseren en creëren dat is de drietrapsraket waarmee Sanoma jouw campagne naar een hoger plan tilt.”