Senior Yield Manager

Vacatures_Sanoma_162

Voor het Yield & Business Intelligence team binnen de  afdeling Advertising van Sanoma in Hoofddorp zijn we op zoek naar een: SENIOR YIELD MANAGER ADVERTISING

De afdeling 
De Advertising afdeling is verantwoordelijk voor yield management, advertising technologie, business analytics, product development en product management voor alle advertising producten die worden ingezet op de Sanoma & SBS merken waaronder NU.nl, Net 5, SBS6, Startpagina, Autoweek, Viva, Linda, VTwonen en Kieskeurig.

De functie
Als senior Yield Manager ben je onderdeel van het Yield & BI team dat zich bezig houdt met optimalisatie en analyse van de digital advertising producten en inkoop kanalen en het creeeren van inzichten om operationeel en strategisch richting te kunnen geven aan de bedrijfsprocessen. Je zoekt naar kansen en signaleert waar zaken beter moeten, je geeft advies rondom pricing en optimalisatie mogelijkheden en je verzorgt analyses en rapportages over de sales performance.

Het is een functie met veel vrijheid, ruimte voor eigen initiatief en mogelijkheden om door te groeien in één van de belangrijkste online specialismen van dit moment. Je werkt aan de frontlinie van digital advertising ontwikkelingen en begeeft je op het snijvlak van programmatic trading & premium advertising.

Werkzaamheden:
-Het analyseren en optimaliseren van netwerk en producten
-Opleveren van performance analyses & advies
-Identificeren van optimalisatie mogelijkheden voor oa. producten, sites en posities
-Meewerken aan de management rapportages

Sanoma biedt
Sanoma biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Bij Sanoma werken we volgens het principe van het Nieuwe Werken. Uitgangspunten zijn: plaats- en tijdsonafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Het profiel
-WO werk- en denk niveau
-Ruime werkervaring met online advertising in een analytisch gedreven rol
-Basiskennis van databases en onwikkelmethodieken
-Goede communicatieve en presentatievaardigheden, zelfkritisch, zelfsturend en initiatiefrijk
-Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan zien we jouw CV en motivatie graag tegemoet.
Mail naar: stephen.otterspoor@sanoma.com

Voor vragen of meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Stephen Otterspoor, Manager Yield & Business Intelligence; 0625053272.


Referral Program
Het Referral Program is van toepassing op deze functie. Als een werknemer van Sanoma die aan de voorwaarden van de Referral regeling voldoet, iemand uit zijn/haar netwerk benadert voor deze vacature, de kandidaat ook daadwerkelijk wordt aangenomen en de proeftijd heeft doorlopen, ontvangt deze werknemer € 1.000.

Over Sanoma
Sanoma is het mediabedrijf met het breedste, meest gevarieerde en toonaangevende portfolio in Nederland. Met onze sterke crossmediale merken hebben we een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche: publiekstijdschriften, televisiezenders, events, customer media, e-commerce, sites en apps. Ons portfolio bestaat uit meer dan 100 uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Kieskeurig, Libelle, LINDA., Margriet, Net5, NU.nl, SBS6, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica.

Sanoma maakt deel uit van de beursgenoteerde Sanoma Group: een media- en educatiebedrijf dat informatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in een groot aantal Europese landen.

sanoma.nl
twitter@SanomaNL
linkedIn.com/company/SanomaNL
slideshare.net/SanomaNL

 


 

Print Download PDF Contact Stuur door