Data Analyst Yield&BI team

Vacatures_Sanoma_162

Voor het Yield & Business Intelligence team binnen de  afdeling Advertising van Sanoma in Hoofddorp zijn we op zoek naar een: DATA ANALYST

De afdeling 
De Advertising afdeling is verantwoordelijk voor business analysis, yield management, advertising technology, product development en product management voor alle advertising producten die worden ingezet op de Sanoma & SBS merken waaronder NU.nl, Net5, SBS6, Startpagina, AutoWeek, Viva, LINDA, vtwonen en Kieskeurig.

De functie
Als Data Analyst ben je onderdeel van het Yield & BI team dat zich bezig houdt met optimalisatie en analyse van de digital advertising producten en inkoop kanalen en het creëren van inzichten om operationeel en strategisch richting te kunnen geven aan het Sales Management en de Directie. We werken met enorm veel gefragmenteerde data in een complex speelveld waarin het als data analyst je taak is om de zin en onzin uit al onze data bronnen te halen. Je creëert samen met de business en yield analisten structurele oplossingen voor complexe problemen en bent in staat om kansen en mogelijkheden in onze data te zien en deze te vertalen naar waardevolle toepassingen. Je werkt hierin ook samen met ons big data team en onze data scientists.

Het is een functie met veel vrijheid, ruimte voor eigen initiatief en mogelijkheden om door te groeien in één van de belangrijkste online specialismen van dit moment. Je werkt aan de frontlinie van (digital) advertising ontwikkelingen en begeeft je op het snijvlak van data gebruik binnen advertising voor zowel programmatic trading als premium advertising.

Je kerntaak is waarde toevoegen door slimme dingen te doen met alle data die voorhanden is. Te denken aan:
-Automatiseren en optimaliseren van ingewikkelde handmatige werkzaamheden
-Data driven toepassingen creëren
-Data insights verschaffen die richting geven aan de werkzaamheden binnen de afdeling

Sanoma biedt
Sanoma biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Bij Sanoma werken we volgens het principe van het Nieuwe Werken. Uitgangspunten zijn: plaats- en tijdsonafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Het profiel
-WO werk- en denk niveau
-Ervaring met het verwerken van grote hoeveelheden data
-Uitstekende kennis van databases en onwikkelmethodieken
-Ervaring met ETL, SQL en data tools (wij werken oa. met Hadoop, Hive, Qlikview)
-Kundig in het eigen maken van nieuwe technieken
-Goede communicatieve vaardigheden, (zelf)kritisch, sterk analytisch , zelfsturend en initiatiefrijk
-Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan zien we jouw CV en motivatie graag tegemoet.
Mail naar: stephen.otterspoor@sanoma.com

Voor vragen of meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Stephen Otterspoor, Manager Yield & Business Intelligence; 0625053272.


Referral Program
Het Referral Program is van toepassing op deze functie. Als een werknemer van Sanoma die aan de voorwaarden van de Referral regeling voldoet, iemand uit zijn/haar netwerk benadert voor deze vacature, de kandidaat ook daadwerkelijk wordt aangenomen en de proeftijd heeft doorlopen, ontvangt deze werknemer € 1.000.


Over Sanoma
Sanoma is het mediabedrijf met het breedste, meest gevarieerde en toonaangevende portfolio in Nederland. Met onze sterke crossmediale merken hebben we een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche: publiekstijdschriften, televisiezenders, events, customer media, e-commerce, sites en apps. Ons portfolio bestaat uit meer dan 100 uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Kieskeurig, Libelle, LINDA., Margriet, Net5, NU.nl, SBS6, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica.

Sanoma maakt deel uit van de beursgenoteerde Sanoma Group: een media- en educatiebedrijf dat informatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in een groot aantal Europese landen.

sanoma.nl
twitter@SanomaNL
linkedIn.com/company/SanomaNL
slideshare.net/SanomaNL


 

Print Download PDF Contact Stuur door