Business controller m/v (full time)

Vacatures_Sanoma_162

Voor de afdeling Planning & Control bij Sanoma in Hoofddorp zijn we op zoek naar een


Business controller m/v (full time)


Afdeling Planning & Control
De afdeling Planning & Control zorgt voor een tijdige, volledige en juiste financiële rapportage en analyse ten behoeve van het management van Sanoma, zodanig dat een bijdrage wordt geleverd aan het sturen en beheersen van de bedrijfsprocessen. De afdeling heeft hiernaast een voorbereidende en beslissingsondersteunende rol richting directie, uitgevers en afdelingshoofden en is aanspreekpunt namens Financial Services (FS) voor alle disciplines binnen de organisatie.

Binnen Sanoma is de B2B (advertenties Print, Digitaal, Evenementen) sales centraal georganiseerd.

Werkzaamheden
In deze functie analyseer je de maandelijkse financiële en niet- financiële B2B sales resultaten. Je stelt financiële onderbouwingen en (ad hoc) rapportages op en treedt hierbij op als aanspreekpunt en sparring partner voor Sales Managers en Sales Directie. Je bent in staat om in deze rol een vertrouwensband op te bouwen en tevens een challengende rol te vervullen om zodoende samen met Sales het maximale uit de markt te halen.

Tevens speel je een belangrijke rol in het forecastings- en budgetteringsproces. Je neemt zitting in projectteams voor bijvoorbeeld automatiserings- of en verbeteringstrajecten. Daarnaast zorg je voor goede administratieve verwerking van (crossmediale) deals van Sanoma. Last, but not least, krijg je een leidende rol in het opzetten / verbeteren van sales performance dashboards. Je rapporteert aan de Manager Planning & control B2B en B2C sales. Je zal breder worden ingezet binnen het takenpakket van de Manager Planning & Control B2B en B2C sales.

Gezocht profiel

De salesorganisatie is veeleisend. De juiste persoonlijkheid is daarom van essentieel belang:
-Verantwoordelijkheidsgevoel, doorzetter, resultaatgericht en heeft een hands-on mentaliteit
-Neemt initiatieven, werkt zelfstandig en is zo in staat een bijdrage te leveren aan de business
-Goede sociale vaardigheden
-Je vindt het leuk om naast een stevige businesspartner ook een goede administratieve basis neer te zetten voor de salesprocessen

Opleiding en ervaring
-Afgeronde relevante opleiding bedrijfseconomie/accountancy op HBO/WO niveau
-Relevante werkervaring (minimaal 4 jaar)
-Kennis van Microsoft Office, SAP R/3, SAP BW
-Analytisch sterk, accuraat en pro-actief

Sanoma biedt:
Sanoma biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Bij Sanoma werken we volgens het principe van het Nieuwe Werken. Uitgangspunten zijn: plaats- en tijdsonafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? We zien jouw CV en motivatie graag tegemoet.
Mail naar: cees.vandam@sanoma.com

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Cees van Dam – Manager Planning & Control,
Mobiel 06-22030607.


Over Sanoma
Sanoma is het mediabedrijf met het meest toonaangevende portfolio in Nederland en is in 2016 uitgeroepen tot de beste exploitant voor geïntegreerde, multi-media communicatie-mogelijkheden.


Met onze sterke merken hebben we een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche: publiekstijdschriften, televisiezenders, events, customer media, e-commerce, sites en apps. Ons portfolio bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Kieskeurig, Libelle, LINDA., Margriet, Net 5, NU.nl, SBS6, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica.


Sanoma maakt deel uit van de beursgenoteerde Sanoma Group: een media- en educatiebedrijf dat informatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in een aantal Europese landen. Sanoma jaarverslag 2015.

sanoma.nl
twitter@SanomaNL
linkedIn.com/company/SanomaNL
slideshare.net/SanomaNL\

Print Download PDF Contact Stuur door