B2B Marketeer

Vacatures_Sanoma_162

B2B Marketeer

Afdeling
De B2B Salesafdeling van Sanoma is op zoek naar een B2B Marketeer binnen het B2B Marketing team. Het team houdt zich bezig met de marketing en positionering van Sanoma | SBS richting adverteerders, media-, PR- en reclamebureaus.

Wat doe je?
Het merkportfolio van Sanoma | SBS is ingedeeld in verschillende domeinen: Women, Automotive, Kids & Teens, News & Entertainment en Home Deco. Als B2B Marketeer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en creatieve invulling van de B2B communicatie strategie voor een aantal merken en domeinen. Dit doe je op basis van de B2B marketing strategie en initiatieven die de B2B Marketing Consultants opstellen per domein. Jij bent verantwoordelijk voor de executie hiervan, zoals de doorvertaling naar de juiste middelen (van content marketing en events tot sales proposities en mediakits). Je bent dus verantwoordelijk voor dat de juiste personen op de hoogte zijn van wat jouw merken en domeinen betekenen in de B2B markt, en doet dit op een creatieve manier.

Je houdt relevante markt- en brancheontwikkelingen actief bij en creëert (new) business opportunities, die aansluiten bij het portfolio en de communicatie oplossingen die Sanoma | SBS adverteerders biedt.
Verder verschaf je relevante kennis en inzichten aan de B2B sales teams en laat (potentiële) accounts via middelen als content marketing, relatie- en kennis events, pitches, sales tools, insights en cases zien wat Sanoma | SBS voor hen kan betekenen. Op het moment is er een functie vacant voor zowel het Women Domain, als het pakket bestaande uit de News, Home Deco, Automotive en Kids & Teens domeinen.

Intern werk je nauw samen met je B2B marketing- en sales collega’s, met name de B2B Marketing Consultants, en met de marketingmanagers van de merken. In deze functie rapporteer je aan de Manager B2B Marketing & Strategy.

Wie ben je?
Je bent een creatieve marketingcommunicatie professional met veel daadkracht en passie voor (digital) media. Je bent communicatief sterk, zowel in woord als geschrift, waarbij je in staat bent om de boodschap op de doelgroep toe te spitsen. Je bent oplossingsgericht, op een creatieve manier, en schakelt soepel met de mensen om je heen. Je houdt van vernieuwing, werkt goed onder druk en legt de lat hoog.

Taken en verantwoordelijkheden
• Input leveren voor de B2B marketing strategie en nieuwe initiatieven die de B2B Marketing Consultant onderzoekt, zoals het jaarlijkse domeinplan, inclusief markt- en brancheontwikkelingen, value proposities en een marcom kalender.
• Eindverantwoordelijk voor de uitvoering van alle marketing activiteiten binnen jouw domein(en).
• Inhoudelijke sparringpartner voor de B2B Marketing Consultant

Jouw profiel:
• HBO  denk- en werkniveau
• Minimaal 5 jaar werkervaring in (B2B) marketing, communicatie of de creatieve industrie
• Ruime kennis van digitale media, advertising en mediaplanning is een pre
• Commercieel en resultaatgericht
• Sterke communicatieve vaardigheden in woord en schrift
• Analytisch en cijfermatig sterk

Sanoma biedt:
Sanoma biedt je een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Bij Sanoma werken we volgens het principe van het Nieuwe Werken. Uitgangspunten zijn: plaats- en tijdsonafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? We zien jouw CV en motivatie graag uiterlijk 28 februari 2017 tegemoet.
Mail naar: noell.wever@sanoma.com o.v.v. Vacature B2B Marketeer. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Noëll Wever via bovenstaand mailadres.

Print Download PDF Contact Stuur door