Acquisitions & Rights Manager SBS (fulltime)

Vacatures_SBS_162

SBS Broadcasting B.V. (SBS) is een creatief full media bedrijf dat opereert in een dynamische branche. Met de tv-zenders Net5, SBS6, SBS9 en Veronica zijn we een grote speler in medialand. Daarnaast is Veronica Uitgeverij (Veronica Magazine en Totaal TV) onderdeel van SBS, hebben we een eigen productiemaatschappij (SBS Productions B.V.) en beschikken we over een zeer uitgebreid online netwerk waaronder het multi-channel netwerk Social1influencers. Bij SBS werk je in een inspirerende omgeving met enthousiaste en getalenteerde mensen. SBS is onderdeel van Sanoma en Talpa.
Binnen de operations afdeling zijn we op zoek naar een

Acquisitions & Rights Manager (fulltime)

In deze rol werk je in een close team samen met de inkoper NL product om de meest optimale deals te onderhandelen voor de organisatie die vervolgens correct worden nageleefd. Je rapporteert aan de COO met een duale lijn naar Director Legal & Regulatory Affairs.

Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden:

• Onderhandelen over en het maken van afspraken met Nederlandse producenten over de uiteenlopende rechten in relatie tot de programma’s die in opdracht van SBS worden geproduceerd;
• Het opstellen en beoordelen van productiecontracten;
• Administreren en registreren van aangekochte rechten;
• Het beantwoorden van intellectuele eigendomsvraagstukken die bij de (opdracht tot) productie, uitzending en exploitatie van programma’s, alsmede het fungeren als juridisch klankbord voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen;
• Juridische ondersteuning bij de onderhandelingen over alsmede het beoordelen en afronden van overeenkomsten inzake formatrechten en aankoop van ready made producties (films en series) met internationale filmstudio’s en distributeurs.
• Opvolging van de juridische contracten loopt in nauwe samenwerking met de afdeling Juridische Zaken en Finance.

Jouw profiel:
Voor deze functie zoeken wij een zelfstandige en pro- actieve collega die een up to date kennis heeft van intellectueel eigendomsrecht in het productie landschap. Je begrijpt de commerciële aspecten van onderhandelen en de dynamiek van TV maken. Jij hebt een enorme voorliefde voor media en producties. Daarnaast ben je organisatorisch en communicatief sterk ontwikkeld. Jouw doortastendheid en oplossingsgerichtheid komen goed van pas in de dynamische wereld waar we in werken. 
 
Opleiding en ervaring:
• Afgeronde studie rechtsgeleerdheid met minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring;
• Je bent op de hoogte van de intellectuele eigendomsaspecten rondom televisieprogramma’s, in het bijzonder de verschillende rechten(categorieën) met betrekking tot in opdracht geproduceerde televisieprogramma’s;
• Media ervaring noodzakelijk, kennis van TV producties;
• Sterke contractonderhandelingsvaardigheden;
• Commerciële affiniteit.

Wij bieden:

Een uitdagende functie op basis van een 40-urige werkweek bij een jonge, gedreven organisatie in Amsterdam met marktconforme arbeidsvoorwaarden.


Solliciteren? graag via deze link: http://www.sbs.nl/werken-bij-sbs/vacatures-en-stages/acquisitions-rights-manager/

Print Download PDF Contact Stuur door