NU.nl

Digitaal
Mobile
Tablets

NUsport lanceert nieuwe videoserie ‘2x 45 seconden’ in samenwerking met Helden

14.02.2017


De UEFA Champions League is in de knock-outfase aangekomen en NUsport gaat de wedstrijden vanaf nu op een nieuwe manier voorbeschouwen. Dinsdag 14 februari is de eerste aflevering van de videoserie ‘2x 45 seconden’ te zien, waarin twee bekende analisten vooruitblikken op de wedstrijd Paris Saint-Germain - Barcelona.

‘2x 45 seconden’, geproduceerd door Helden, is een unieke voorbeschouwing waarin twee analisten elk 45 seconden de tijd krijgen om de kijker te overtuigen van zijn blik op de wedstrijd. Wie gaat er winnen? Waarom is deze wedstrijd zo spannend? Welke spelers moeten we in de gaten houden? In 45 seconden blikken de analisten vooruit op de komende wedstrijd en weet jij als kijker leuke dingen die je bij de koffieautomaat kan delen.

In de eerste video schijnen analisten Ronald de Boer en Gertjan Verbeek hun licht op het duel tussen Paris Saint-Germain en Barcelona. Direct daaropvolgend, op woensdag 15 februari, horen we de analisten John Heitinga en Ronald Waterreus over de wedstrijd Bayern München tegen Arsenal. Beide wedstrijden zijn live te zien bij NUsport en Veronica vanaf 20.00 uur.

“Deze serie past goed bij NUsport. Het is kort, krachtig, leuk om naar te kijken en je steekt er nog wat van op ook,” aldus Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl en NUsport.

De lancering van 2’x 45 seconden’ is het startsein van een langere samenwerking tussen NUsport en Helden. Hoekman: “Helden is bekend vanwege het tijdschrift, maar ze maken ook al jaren erg mooie sportvideo’s. NUsport heeft de rechten voor de UEFA Champions League, de KNVB Beker, de Jupiler League en de oefenwedstrijden van Oranje, maar in samenwerking met Helden gaan we nu ook toffe series maken, waarin we sport op een andere manier gaan belichten.”

“Wij vinden het gaaf om onze creativiteit, expertise in digitale video en ons netwerk in te zetten voor deze samenwerking met het mooie sportmerk NUsport. Voor ons is het weer een geweldige nieuwe stap in ons bestaan als mediabedrijf.  '2x 45 seconden’ is pas de aftrap, er liggen veel meer, mooie, videoproducties in het verschiet, die in de komende maanden online gaan,” aldus Barbara Barend, oprichter en eigenaar van Helden Media.

Over 2x 45 seconden
De nieuwe videoserie is elke UEFA Champions League speelronde terug te vinden in de NUsport-app en op NUsport.nl. De video’s zullen daarnaast ook te zien zijn op NU.nl, YouTube en de andere sociale kanalen van NUsport. De nieuwe videoserie is ontwikkeld in samenwerking met Helden. Bekijk de nieuwe videoserie dinsdagochtend en download de NUsport-app voor iOS, Android of ga naar nu.nl/2x45seconden.

Print Download PDF Contact Stuur door