• Marketing & Sales Analist

Als Marketing en Sales Analist ben je verantwoordelijk voor alle  kwantitatieve analyses, waar de titels binnen dit performance gedreven cluster uiteraard volledig op varen. Je bent eindverantwoordelijk voor het (kwantitatief) inzichtelijk maken van de performance van de verschillende websites binnen het cluster. Naast het  leveren van de juiste data voor verschillende managementrapportages en budgetten, maak je diepgaande analyses mbt site performance, traffic en bezoekersgedrag, A|B testing en uitgebreide commerciële analysis.  Deze analyses vormen de basis voor de dagelijkse datagedreven operationele aansturing. Je signaleert kansen en bedreigingen en kunt dit vertalen naar helder, concreet advies en adequate acties.

Je bent ambitieus en bezit over een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Daarnaast ben je een teamplayer, proactief, resultaat- en marktgericht.  Je rapporteert aan de Manager marketing & analyse.

Vacature

Marketing & Sales Analist

Sales en Marketing | 40 uur | Vacature

Afdeling
Marketing
Bedrijf
Sanoma
Locatie
Hoofddorp

Startpagina.nl is de grootste site binnen het cluster Directories en is erg belangrijk binnen het gehele digitale portfolio van Sanoma. Startpagina.nl bereikt dagelijks zo’n 500.000 unieke bezoekers en biedt de bezoekers relevante (handgeselecteerde) content in verschillende categorieën. Dit is een bijzonder succesvol concept voor zowel sitebezoekers, als adverteerders. Het cluster bestaat uit de  titels Startpagina.nl, Startpagina thema’s Goeievraag en Overzichten.  Samen zijn deze sites goed voor een maandelijks uniek bereik van ruim 6 miljoen bezoekers.

Jouw profiel:

  • HBO/WO denk- en werkniveau
  • Minimaal 5 jaar ervaring als analist
  • Je hebt aantoonbaar analytisch inzicht
  • Je hebt kennis van online marketing, performance marketing, webstatistieken
  •  Je hebt ervaring met het opstellen van managementrapportages
  •  Je kunt  adviezen en rapportages helder verwoorden in woord en geschrift
  • Je werkt zeer nauwkeurig en gestructureerd met een resultaatgerichte instelling
  •  Je bent creatief, zelfstandig, flexibel en stressbestendig
  • Kennis van en ervaring met relationele databases/ SQL is een pre

Sanoma biedt
Sanoma biedt jou een werkomgeving waar je het beste uit jezelf kunt halen. Bij Sanoma werken wij volgens het principe van het Nieuwe Werken. Uitgangspunten zijn: plaats- en tijdsonafhankelijk werken op basis van goede afspraken, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je werkt resultaatgericht binnen een flexibele werkomgeving waar samenwerken voorop staat.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan jouw CV en motivatie naar:
leon.dekker@sanoma.com.  Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Leon Dekker op nummer 06 – 44 77 65 21.

Over Sanoma
Sanoma is het mediabedrijf met het breedste, meest gevarieerde en toonaangevende portfolio in Nederland. Met onze sterke merken hebben we een stevige marktpositie in alle onderdelen van de mediabranche: publiekstijdschriften, televisiezenders, events, customer media, e-commerce, sites en apps.

Ons portfolio bestaat uit meer dan 100 uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Flow, Grazia, Kieskeurig, Libelle, LINDA., Margriet, Net5, NU.nl, SBS6, SchoolBANK, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica.

Get the World. Sanoma helpt haar lezers, kijkers, gebruikers en bezoekers om de wereld om hen heen te begrijpen. Sanoma maakt deel uit van de beursgenoteerde Sanoma Group: een media- en educatiebedrijf dat informatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in een groot aantal Europese landen.

sanoma.nl
twitter@SanomaNL
linkedIn.com/company/SanomaNL
slideshare.net/SanomaNL